Beleef! Innovatieve nabootsing kleinschalige woonvorm

Beleef!
Simulatie woongroepen kleinschalige woonvormen uitgevoerd door Sinidito in samenwerking met Ervarea.

Beleef! Is een innovatieve scholingsvorm voor (zorg) medewerkers binnen een bestaande of nieuwe woonvorm voor ouderen met dementie.
In korte tijd worden (zorg) medewerkers uitgerust op het werken in een (kleinschalige) woonvorm waarbij het accent ligt op welzijnsgericht werken.
Uniek is dat mensen in korte tijd het “welzijnsdenken” ontwikkelen, middels een combinatie van theorie en praktisch oefenen op de (toekomstige) werkplek.
Door met het hele (multifunctionele) team aan de slag te gaan, leer je elkaar beter kennen, maak je kennis met alle onderwerpen die horen bij de betreffende woonvorm en gaan teams van start vanuit dezelfde overtuiging en met hetzelfde doel.
Dit vergroot de slagingskans van een goede samenwerking onderling als ook met het zorgechtpaar/ de leidinggevenden. Het zorgechtpaar/ de leidinggevenden nemen deel aan de simulatie en de samenwerking tussen het team en het zorgechtpaar/ de leidinggevenden worden in de reflectiemomenten meegenomen.
Het welzijnswerken, in samenwerking met de familie en de bewoner, wordt direct aan de praktijk gekoppeld.
In een simulatie wordt er in 2 groepen gewerkt die intensieve begeleiding en ondersteuning krijgen van een eigen trainer. Onderwerpen en lastige praktijksituaties worden levensecht geoefend met een acteur.

Elke deelnemer ontvangt het “Beleef! boekje” dat bestaat uit theorie over de betreffende onderwerpen, reflectie- formulieren en een aantal complimentenkaarten.

De simulatie kan op maat worden aangepast aan de vraag van de opdrachtgever. Vooraf vindt een gesprek met de opdrachtgever plaats waarin de scholingsvraag als ook de boodschappenlijst wordt doorgenomen.

Sinidito en Ervarea zijn beiden trainingsbureaus die jarenlange ervaring hebben in het verzorgen van trainingen binnen de ouderen- en dementiezorg.
Afwisselende- en interactieve werkvormen als ook reflecteren op het eigen functioneren zijn speerpunten bij beide bureaus.
De samenwerking tussen deze bureaus blijkt steeds opnieuw succesvol en van hoge kwaliteit te zijn.
 

login